Havo

Wil jij graag op korte termijn resultaat? En ben je goed in samenwerken en organiseren? Dan past de havo goed bij jou.

Speciale talenten

Veel leidinggevenden hebben de havo gedaan. Dat is niet zo gek, want havoleerlingen hebben speciale talenten: het zijn doeners en beslissers. Op het Christelijk Lyceum krijg je daarom afwisselende lessen. Ook doen we vaak iets buiten het leerboek om: proeven uitvoeren, filmpjes bekijken… En we doen leuke activiteiten! Je krijgt veel excursies en  gaat natuurlijk ook op reis! Met een havoadvies start je in de havo-klas op het Christelijk Lyceum.

Bewust!Havo

Op het Christelijk Lyceum starten we in schooljaar 2018-2019 in het kader van Bewust!Havo met een havo-brugklas. Bewust!Havo staat voor betekenisvol, eigentijds, positief en op groei gericht onderwijs.

Veilig en goed op mijn plek

Indy: “Ik zat te twijfelen tussen vwo en havo en uiteindelijk heb ik toch voor havo gekozen. Ik vind het fijn dat we veel met leerdoelen werken en de tussentijdse testjes spraken me ook aan. Als je iets nog niet snapt, kom je daar eerder achter en met feedback van de docent of medeleerling kom je weer verder. Aan het begin van de les krijg je te zien en te horen wat je moet kunnen en kennen voor de toets. De docenten zijn hier heel aardig en ze zijn er echt voor mij als ik hulp nodig heb.”

Talentklassen

We geven je alle ruimte je talenten te ontwikkelen door rekening te houden met dingen die jij interessant en leuk vindt. Zodat je niet alleen een leerzame, maar ook een leuke schooltijd hebt! Twee uur per week mag je daarom zelf kiezen naar welke talentklas jij gaat: de Scienceklas, de Sportklas, de Kunstklas of Spaans. Lees er hier meer over.

Heb je nog vragen over de Havo

Bel dan (055) 35 75 200. Vraag naar de coördinator voor
havo/mavo 1, havo 1, havo/mavo 2, havo 2a en havo 2b, mevrouw Yvette Wegdam, y.wegdam@christelijklyceum.nl
havo 2c en havo 3, de heer Sjoerd Bergambagt, s.bergambagt@christelijklyceum.nl
havo 4, de heer Pieter Siwabessij, p.siwabessij@christelijklyceum.nl
havo 5, de heer Joël Albert de la Bruhéze, j.albertdelabruheze@christelijklyceum.nl